Opgeruimd


Op 2 juli 2017, in Dagelijkse beslommeringen, door Ron

kledinghoopHet is niet direct een walk-in-closet, die kledingkast van mij, maar een omgebouwde bedstee, die plaats biedt aan een berg kleding. Alles tesamen zo’n drie meter aan kledingstukken, waarvan ik vorig weekend dacht dat ik maar eens een grote opruiming moest houden. Niet dat er allemaal versleten spullen hingen, maar vooral zaken die ik niet meer aantrek. Niet vanwege het feit dat ik het niet mooi meer vond, maar eigenlijk vanwege het feit dat ik me er met geen mogelijkheid meer ingewurmd krijg.

Lange tijd had ik gewoon een pefecte maat, ik kon zo alles bestellen op internet of direct naar de juiste kledingstukken pakken in de winkel. Maar met de jaren, denk ik, wordt mijn lijf hier en daar wat forser, vooral daar, en dat zijn geen spieren. In het begin krijg je die broek nog wel aan, maar op den duur gaat het toch vervelend knellen en besluit je toch maar een maatje groter te proberen.
En in gedachten hoop je dat het wel weer ‘bijtrekt’, dus je gaat niets opruimen. De kostuums zijn immers nog netjes en goed.

Vorig weekend heb ik me er dus bij neergelegd. Als ik ooit nog kilo’s verlies, dan koop ik wel iets nieuws of trek de broekriem wat verder aan, maar aan die uitpuilende kledingkast van mij moest iets gebeuren en ruimde ik alle kleding op die ik niet meer paste. Ik paste bij elk kostuum de broek nog voor een laatste keer en besloot aan de hand daarvan of het opgeruimd moest worden of niet. Dan kon ik natuurlijk overal nog wel het colbertje van bewaren, maar dat heb ik niet gedaan.

Ik weet niet wie er straks mijn vuilniszakken opentrekt die ik in de container bij het leger des heils heb gedropt, maar die zal wel eens denken. Een kostuum of vijftien. Mooie combinaties van broeken en colberts, hier en daar een giletje erbij, sommige nog met het labeltje van de stomerij en sommige nog met de labels van de fabrikant. Ergens hoop ik maar dat er iemand nog blij mee gemaakt kan worden, want om die pakken voorgoed bij de afgedankte kleding te sorteren, zou wat zonde zijn.

Ik heb weer een metertje vrij in mijn kast. Er kan dus weer wat bij en aan de andere kant is dat ook wel weer leuk, want ik koop graag kleding en nee, dat hoeft niet altijd duur te zijn. Ik heb wel altijd de eigenaardigheid dat, wanneer ik een mooi pak heb gekocht dat lekker zit, ik er nog eentje koop. Dat heb ik eigenlijk ook bij schoenen (jawel, daarvan heb ik er ook behoorlijk wat). Verder kan ik wel een winkeltje beginnen in stropdassen of overhemden.

Wat dat aangaat lijk ik wel een beetje een vrouw.
Of zouden er meer mannen zijn die last hebben van zo’n kledingtic ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>