Vakantie


Op 16 juli 2017, in School, door Ron

vakantieDe vakantie is aangebroken voor de regio zuid Nederland. De regio midden heeft al een week te pakken en de regio noord moet nog een weekje wachten. Vakantiespreiding heet dat, we krijgen in drie stukken vakantie. Geen idee waarom, maar het zal ongetwijfeld een bedoeling hebben, wellicht een economische. Het vakantieseizoen wordt op deze manier alles bij elkaar wat langer.

Hoe dan ook, onze schooldeuren zijn zes weken gesloten voor leerlingen. En dat is dik verdiend, want we hebben een mooi schooljaar achter de rug. In alle opzichten. Weinig ziekteverzuim bij leerkrachten, weinig gedoe bij leerlingen onderling, leuke contacten met ouders, stevige plannen in de steigers gezet en dat is allemaal wel eens anders geweest. Naar mijn gevoel zijn we qua pedagogisch klimaat met de school waar we zijn moeten. Nu wordt het tijd om andere zaken aan te pakken. Uitdagingen genoeg (zoals altijd).

Wel hebben we dit schooljaar afscheid moeten nemen van twee dijken van leerkrachten. In februari vertrok er een leerkracht naar Wilhelminadorp om er directeur te worden en afgelopen week hebben we afscheid genomen van een leerkracht die directeur geworden is op mijn oude schooltje hier op het dorp. We zijn zo’n beetje hofleverancier van directeuren geworden, maar twee van die vertrekken in één schooljaar tijd is misschien wel iets teveel van het goede. Dat laat wat ‘gaten’ achter. We krijgen er gelukkig wel weer prima leerkrachten voor terug. Oude bekenden, waarvan ik weet dat ze wat in hun mars hebben.

Voor mij, en ook een aantal andere collega’s, is het nog geen vakantie. Ik heb nog werk te doen, zaken af te ronden, en daar ben ik de komende week nog wel zoet mee. Ik kan wel mijn eigen uren indelen, dus ik hoef er niet perse vroeg uit. Ook is het in de school een rommeltje, zodat ik minimaal één dag met de Caddy richting Kloetinge ga om vuilnis en rommel af te voeren. Er staat donderdag nog een overleg gepland met de gemeente over de aanstaande nieuwbouw. Ik weet niet wat het overleg inhoudt, maar zeker is dat het over geld gaat. Er ligt een mooi ontwerp, maar anderhalf miljoen blijkt dus ontoereikend om het te verwezenlijken. Ja, het leek in eerste instantie veel, maar nu blijkt het erg weinig. Ik heb eens geïnformeerd bij andere nieuwbouwende collega’s in andere gemeenten en die blijken een veel ruimer budget te hebben. Minimaal het dubbele. Afwachten dus.

Wat ik verder in mijn vakantie ga doen, dat zie ik wel. Net als anders dus. Wil ik weg, dan ga ik weg en anders is er nog genoeg te klussen, want dat houdt nooit op. Tussendoor een beetje Tour de France kijken en van de cabrio genieten. Ik ga gewoon de dag plukken zoals hij komt.

Veel plezier gewenst in jullie vakantie !
Geniet ervan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>