Postings

De postings (berichten) zijn artikelen, de nieuwste komt altijd bovenaan te staan en is voorzien van een datum, categorie en naam van de schrijver. De laatste zal ik zijn, vermoed ik. Aan het einde van het artikel heb je de gelegenheid om te reageren wanneer je dat wilt. De verplichting om een naam en een e-mailadres op te geven staat uitgeschakeld. Toch zou ik het fijn vinden dat je, wanneer je reageert, iets van een naam ingeeft.
Reacties worden direct geplaats, maar reacties waarin meerdere linkjes staan behoeven mijn goedkeuring. Veel spammers gebruiken tal van linkjes, zodat het dat het dient als een soort beveiliging tegen spammers.

Navigatie

Er zijn meerdere manieren om te navigeren, om je weg te zoeken doorheen de site. Als er maar een paar postings zijn is het niet zo heel moeilijk, maar na meerdere postings zou je misschien nog eens wat willen ‘bladeren’. Dat kan aan de rechterzijde. Je kunt navigeren op categorie. zodat je alle postings met een zelfde categorie bij elkaar krijgt en je kunt navigeren met de kalender wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar die ene posting op die dag. Dagen waarop gepost is, zijn herkenbaar. Wanneer je er met de muis overgaat, kun je de titels lezen bij je muisaanwijzer.
Als je helemaal verdwaald bent en terug naar het beginscherm wilt, klik je op de naam van de site bovenin of onderaan. Je komt dan weer terug waar je begonnen bent.

Downloaden

Zolang het goed gaat vind je aan de rechterzijde ook een downloadmenu. Ik zal er regelmatig wat muziekalbums, video’s of programmaatjes plaatsen die ik de moeite waard vind. Wanneer je verzoekjes hebt, dan hoor ik dat graag.
Om bestanden op je computer op te slaan, klik je het best rechts op de link en kies daarna voor ‘opslaan als’. Daarna kun je het bestand opslaan op je computer in de map waarin jij dat wilt.

Linkjes

In de loop van de tijd zal ik proberen wat waardevolle linkjes in het linkmenu te plaatsen.
Dat zal op termijn een langer rijtje moeten gaan worden. Voor mooie en goede link-tips ben ik altijd in.

MP3-speler

Aan de linkerzijde vind je een MP3-speler. Daarin heb ik wat nummers klaargezet die ik leuk vind om te luisteren. In het scherm van de MP3-speler vind je ook een downloadmogelijkheid, zodat je de nummers kunt downloaden. Wanneer je de speler activeert zal die niet op alle pagina spelen, alleen op de pagina die je bekijkt. Om toch steeds muziek te kunnen beluisteren tijdens je verblijf, kun je de speler in een pop-up-venster laten spelen. Dan heb je op alle pagina’s onafgebroken muziek.

Meta

In de meta-lijst kun je je abonneren op de RSS-feed. Wanneer er iets op de site veranderd is, krijg je daarvan een berichtje. Je kun kiezen voor een RSS naar de postings of een RSS naar de reacties op een bepaalde posting.
Je kunt je er ook registreren. Wat daarvan het voordeel is, dat weet ik niet precies. Leden kunnen bijvoorbeeld niet openbare berichtjes lezen, maar die was ik niet van plan om te schrijven. Leden kunnen op enig moment ook een posting schrijven, maar ik was niet van plan om daaraan te beginnen.
Vooralsnog is er geen specifieke reden om je te registreren.

Vragen

Voor vragen mail je naar ron@mindphasing.nl en dat geldt tevens voor opmerkingen en tips.

Ik wens je veel plezier met Phase It

 

Comments are closed.